20497_478695262172404_444956673_n

Iskrem med havre

Foto: Magnus Wintersborg
Foto: Magnus Wintersborg

Min jakt på deilig iskrem fortsetter, uansett årstid og uansett hvor mye vinden uler utenfor. Dette er en supergod iskrem som er lagd med havregryn. Vær oppmerksom på at det finnes egne glutenfrie havregryn hvis du har en som ikke tåler gluten i familien eller vennekretsen.

Ingredienser, havreinfusert melk
1,5 liter melk
200 g havregryn, gjerne glutenfrie

Ingredienser, havreiskrem
800 ml havemelk
150 ml kremfløte
175 g sukker
80 g (4 stk) eggeplommer

Fremgangsmåte:

  • Rist havregrynene i ovnen på 200 grader til de begynner å få en stekt/ristet aroma, ca. 5-7 minutter. De behøver ikke å ha skiftet farge.
  • Kok opp melken på middels sterk varme og ha havregrynene oppi. Ta gryten vekk fra komfyren og la havren trekke i melken i 5 minutter.
  • Sil fra havregrynene slik at du sitter igjen med infusert havremelk.
  • Pisk egg og sukkertil du har eggedosis og sukkeret er oppløst, ca. 5 minutter.
  • Bland sammen havremelken og fløten og helle over eggedosisen.
  • Vorm opp iskremrøren til den tykner, 83 grader.
  • Sil blandingen og har den i kjøleskapet over natten.
  • Ha blandingen i en iskremmaskin og frys inn til du har ønsket konsistens.

Nam!

2 thoughts on “Iskrem med havre

  1. Hej, och tack för ett intressant recept. Jag finner det emellertid litet otydligt skrivet. Är »800 ml havemelk [sic!]« en ny ingrediens, alltså köpt havremjölk, eller är det en del av den havreinfuserade mjölken från steg 1–2?

    Allt gott!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s