Blomkålsuppe

blomkålsuppe
Foto: Magnus Wintersborg

Det er ikke mye som slår en god suppe etter min mening, men tatt i betraktning hvor enkelt det er å lage så ser det ikke ut til å være så mange som  lager det. I hvertfall ikke uten å involere en eller annen form posesuppe.

En av de suppene jeg er mest glad i er uten tvil blomkålsuppe og jeg har lagd den veldig mange forskjellige varianter siden midten av 90-tallet. Suppen tar 15-20  minutter å lage i vanlig gryte, men hvis du finner frem trykkokeren tar det ikke mye mer enn ti minutter.

Ingredienser:
1 stort blomkålhode, stilken fjernet og kuttet i små biter
5 dl vann
1 gul løk, skrelt og finhakket
1 ss olivenolje
1 ts karripulver , smak evt. til med mer rett før servering
2 dl kremfløte
salt

Begynn med å steke løken på middels sterk varme i olje sammen med karripulveret til løken har blitt myk, ca. 5 minutter. Ha oppi vann og blomkål og la det koke til det bli mørt, ca. 10 minutt. Det tar ca. 3 minutter under fullt trykk i en trykkoker.

Pureer suppen med en stavmikser, og smak til med fløte og salt.

Server!

Reklamer

5 thoughts on “Blomkålsuppe

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s