IMG_0604

Fargerikt brød

Forleden skrev jeg et innlegg på bloggen om naturlige fargestoffer som du kan lage selv. Jeg lagde grønnfarge med spinat og rødfarge med rødbeter – mer om det kan du lese ved å trykke her.

Jeg er glad i baking og synes det er kjempegøy å variere litt både med form og farge. Dette brødet har jeg lagd med tre forskjellige deiger i fargene rødt, grønt og hvitt. Oppskriften holder til 2-3 brød, avhengig av hvor store former du har og jeg begynner med den hvite deigen:

Hvit deig
3 dl vann, lunket
20 g fersk gjær
500 g hvetemel
10 g salt (2% av tørrvekta til brødet)
1 ts sukker

Bland alle ingrediensene sammen og elt dem på lav hastighet i ca. 5 minutter. Ha deigen i en egen bolle som du dekker over med plast og lar heve i ca. 40 minutter.

Grønn deig
1 dl vann, lunket
2 dl grønt spinatvann, lunket
20 g fersk gjær
500 g hvetemel
10 g salt (2% av tørrvekta til brødet)
1 ts sukker

Bland alle ingrediensene sammen og elt dem på lav hastighet i ca. 5 minutter. Ha deigen i en egen bolle som du dekker over med plast og lar heve i ca. 40 minutter.

Rød deig
1 dl vann, lunket
2 dl rødt rødbetevann, lunktet
20 g fersk gjær
500 g hvetemel
10 g salt (2% av tørrvekta til brødet)
1 ts sukker

Bland alle ingrediensene sammen og elt dem på lav hastighet i ca. 5 minutter. Ha deigen i en egen bolle som du dekker over med plast og lar heve i ca. 40 minutter.

Sette sammen brødet
Del de forskjellige deigene i to og rull dem ut i pølser som er litt lenger enn brødformen, dette er fordi de pleier å krype litt etter at du har rullet dem ut. Legg en pølse av hver farge i brødform, dekk til med plastfilm eller en håndkle og la det heve i ca. 40 minutter. Skru på ovnen, pensle brødene med vann og stek brødene på 180 grader på nederste rille i ca. 40-45 min.

Brødene er ferdig når man kan høre en hul lyd når man banker på bunnen av dem.

Denne fargekombinasjonen gjør at brødet er kjempegøy å servere til italiensk mat.

Buon appetito!

One thought on “Fargerikt brød

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s