Blåbær-yoghurt

Mitt behov for å lage ting fra bunnen av handler ikke bare om å være paranoid i forhold til tilsetningsstoffer, det handler minst like mye om at jeg ønsker å bestemme selv hvordan ting skal smake. Det er så mange ting vi ikke har prøvd å lage selv at vi ikke reflekterer over at det vi vanligvis er fornøyd med kan smake enda bedre.

Livet er for kort til å ta til takke med ferdigmat og mat som egentlig kunne ha smakt mye bedre. Derfor har jeg i mange å eksperimentert med å lage ting som vi tar for gitt fra bunnen av. Smakssatte yoghurt er sistemann ut og denne gangen er det blåbær-yoghurt som står på menyen.

Det er ikke det at det yoghurtene som er på markedet i dag smaker vondt eller er tilsatt en masse ekle tilsetningsstoffer, men de kunne bare ha smakt så mye mer. Ved hjelp av en blender eller stavmikser er veien til yoghurt-himmelen bare noen minutter unna. Her er oppskriften til kjempegod blåbær-youghurt:

1 beger youghurt naturell
100 g blåbær
2 ss ekte vaniljesukker

Ha alt oppi en blender, kjør det sammen i ca. 1 minutt og server. Dette er så godt at du faktisk kan servere yoghurt til dessert neste gang du skal ha middagsgjester.

Reklamer

5 kommentarer om “Blåbær-yoghurt

 1. Ble litt overrasket over at du først snakker om at du vil lage mat fra bunnen av, og så er første ingrediens i oppskriften KJØPT yoghurt??? :P

  Men skal prøve en gang for det om, sikkert bedre enn kjøpeblåbæryoghurt

  1. Det var veldig dumt av meg. Jeg skal gå rett ned i garasjen, hvor vi har en ku, melke den og lage yoghurt på ordentlig ;-)

 2. … Eller så kan du kjøpe så fersk melk som du finner på butikken og bruke den i stedet, har hørt at det er lettere for oss som ikke er heldige å ha ku i garasjen :P

 3. Lett som en plett å lage youghurt fra bunnen av (nesten da, litt youghurtkultur/kjøpeyoghurt må til)

  2 l H-melk, eller lettmelk om du vil
  varmes til kokepunktet. Avkjøles ca. 20 min, til sånn ca. 60 grader. Tilsett 1 liten bx youghurt naturell og rør godt. På med lokk på gryten og pakk inn i et stort badehånkle. La stå på kjøkkenbenken ca. 8 timer (over natten), og vips så har du 2 liter ferdig youghurt naturell som kan tilsettes hva du vil av naturlige smaker.

  Aller best synes jeg det er med friske/tinte blåbær strødd over og ringlet litt flytende honning på toppen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s