Beurre Nantaise – deilig smørsaus

En god saus er liksom prikken over i’en når man skal kose seg litt ekstra. Beurre nantaise er en klassisk fransk smørsaus som passer veldig bra til fisk.

Ingredienser:

250 g smør
2 ss sjalottløk, finhakket
1 dl tørr hvitvin
1 dl creme fraiche
salt
pepper
finhakkede urter, f. eks. kjørvel, persille eller estragon

Fremgangsmåte:

– Del smøret i små biter, ha det på en tallerken og sett det tilbake i kjøleskapet.
– Ha sjalottløken og vinen i en liten gryte og kok opp. La det småkoke på middels sterk varme i 5 minutter. Tilsett creme fraiche og la det småkoke igjen i 5 minutter. La blandingen redusere til den tykner.
– Når sausen har tyknet, skal du piske inn smøret. Pisk kraftig til smøret er smeltet og sausen har en jevn konsistens. Smak til med salt, pepper og urter.

Hvis du vil ha en helt jevn og glatt saus, kan du sile vekk sjalottløken.

Server!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s