Urtepanert ulke

Det er kjempegøy å eksperimentere på kjøkkenet, men det er ekstra gøy når man får en idé som smaker minst like godt i virkeligheten som den gjorde oppe i hodet. Vi har en herlig liten datter på tre år, og hun synes det var helt fantastisk gøy at fisken var grønn utenpå…

Mange vegrer seg for å panere fisk selv og tyr fort til frysedisken. Panering er imidlertid kjempelett og du får full kontroll på smaken. Først kutter du opp passende stykker av fisken og så vender du dem i mel:

Deretter vender du dem i pisket egg:

Og så er det bare å steke dem i panna:

Oppskrift til 4 personer

Urtepanert ulke
4 fileter av ulke, eller annen hvit fisk
1/2 potte med valgfrie friske urter, jeg har brukt persille
1/2 loff i skiver, gjerne noen dager gammel
1/2 ts salt
1/2 ts pepper

100 g hvetemel til panering
1 egg til panering
2 ss olje til steking

Fremgangsmåte:

  • Ha urtene, brødet, salt og pepper i en kjøkkenmaskin eller blender. Kjør til alt er finhakket og brødsmulene har blitt grønne, ca. 1-2 minutt.
  • Vend fiskefiletene i mel og så i egg. Så vender du fisken i de grønne brødsmulene og steker på middels sterk varm i panne ca. 4-5 minutt på hver side.

Beurre Blanc-saus
2  Sjalottløk
1 dl  Hvitvin
2 dl  Fløte
3 ss  Smør
1 ts  Sitronsaft, presset
1/4 ts  Sukker

Rens og finhakk sjalottløk og surr blank i olje. Tilsett vin og kok ned med en tredjedel. Tilsett fløte og kok ned en gang til. Tilsett sitronsaft og sukker og smak til med salt og pepper. Rør inn smør rett før servering.

Saltkokte poteter
20 små mandelpoteter, eller andre poteter du liker
100 g havsalt

Kok de vaskede potetene i vann med mye grovt salt. Så lenge skallet er inntakt kommer ikke potetene til å smake altfor salt. Hell av vannet og damp potetene tørre i kjelen.

Glaserte gulrøtter
500 g  Gulrøtter
Salt og pepper
1 ss  smør
4 ss appelsinjuice eller vann
1 ss  sukker

Vask og skrell gulrøttene. Kutt gulrøttene i staver eller skiver. Kok gulrøttene møre i lettsaltet vann. Sil av vannet.

Smelt smør i en kasserolle. Tilsett gulrøtter, sukker vann/appelsinjuice. Frés over sterk varme til gulrøttene er karamelliserte. Da skal de være gylne på farge.

Da er det bare å legge det på tallerkenen og servere! :-D

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s