Plommelikør

plomme

Jeg har nettopp kommet hjem fra fest og der hadde jeg med vår deilige plommelikør som gave til vertskapet. Den slo godt an og flere ba om oppskriften, så Per Ole: This one is for you:

Ingredienser:
Plommer
Sukker
Sprit (hvit rom eller vodka) med 40% alkohol.

Du finner først et syltetøyglass av rimelig stor størrelse. Deretter gjør du som følger:

1. Fyll glasset med plommer – plommene kan gjerne være snittet for å slippe ut maksimalt med smak fra fruktkjøttet.

2. Fyll opp til kanten med sukker.

3. Hell oppi sprit til topp.

Skru fast lokket og sett glasset til lagring. Vend glasset en gang  i uka, etter 6-8 uker har sukkeret løst seg opp. Deretter kan du oppbevare likøren stort sett så lenge du vil, men vi har aldri prøvd å ha plommene oppe i i mer en 6 måneder. Så gjør fargen på fruktskallet at likøren begynner å bli litt i overkant mørkt.

Sil blandingen og ta den over på egnede flasker.

Kos dere!

Ps. Hvis du/dere vil kan dere selvsagt ta i noen krydder, f. eks. stjerneanis, kanel eller vaniljestang.

Advertisements

5 thoughts on “Plommelikør

  1. Hei Superkokk og takk for i går. Det var facinerende og høre om dine matkunster, og Janne mener at gårsdagens terte bør være min oppgave i tiden framover.
    Det som i den forbindelse er min utfordring er at tertebunnen ikke framgår av bildeserien du la ut til bursdagbarnet.
    Har du noe ledetråd her, behøver ikke nødvendigvis være en billedserie, skrift skulle holde i massevis da Janne er godt over middels interessert i matlaging.

    Ser fram til tilbakemelding.

    Vi har ellers en sterk følelse av at det var du som stilte med kake-kreasjoner for 5 år siden i 2×30 års dag samme sted. Janne har enda ikke glemt dem. :O)

    1. Hei, Kjetil!

      Takk for sist, ja. Det var veldig hyggelig :-)

      Jeg er helt enig med Janne i at lørdags terte fra nå av blir din signaturrett. Nå du lager den selv kan du til og med ha i litt revet appelsinskall for å gi den en liten «touch av Kjetil» ;-) Jeg hadde skaffet Henrik noen ferdiglagde tertebunner til festen, så han slapp billig unna der. Jeg legger ut en oppskrift på tertebunn med fremgangsmåte i løpet av morgendagen.

      Dere har helt rett i kake-kreasjonsfølelsene deres – jeg må nok erklære med skyldig på alle tiltalepunkter :-) Det er jo kjempegøy at de blir husket selv fem år etterpå, her er oppskriftene til noen som likner ganske mye på de kakene:

      https://hobbykokken.wordpress.com/2009/03/20/hvit-sjokolademousse-med-lime/
      https://hobbykokken.wordpress.com/2009/05/08/bombe/

      Og til slutt, her er blide av kaka som fikk så mye oppmerksomhet for fem år siden:

      https://hobbykokken.wordpress.com/2008/08/06/fruktkake-med-vaniljekrem/

      Si ifra hvis dere vil ha oppskriften på den også…

      Sjekk innom i morgen, så skal jeg ha lagt oppskriften på tertebunn :-)

      Olav

      1. Hei, igjen!

        Nå har jeg lagt ut oppskrift på tertebunn til deg – lykke til! Ta kontakt hvis det er noe du lurer på :-)

        Olav

  2. Hei, googlet «plommelikør», og din fantastisk lette oppskrift poppet opp ! Har et plommetre som bugner i år:-) Spørsmål: Hvordan skal den oppbevares disse 6-8 ukene (jeg frykter det blir bare 4-5) Kaldt ? Romtemp?. Spørsmål 2: Har du noe tips om hvordan jeg kan bruke plommene etterpå – i en dessert eller lign.? De må jo være full av goodis:-)Takk for mange gode tips og oppskrifter!!
    Hilsen husmor fra Ålesund

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s