Croque Monsieur

croque_monsiuer

Det er mange forskjelilge gode varme sandwicher, men av en eller annen grunn er nok Croque Monsieur min favoritt. Som navnet indikerer er den fransk og den lages på følgende måte:

Ingredienser:
8 toast-skiver
50 g smør
50 g hvetemel
5 dl melk
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1 krm muskatnøtt
50 g Brie (evt. Camembert)
4 skiver med kokt skinke
3 dl revet ost (norvegia, Jarlsberg o. l.).

Fremgangsmåte:

  1. Forvarm ovnen til 200 grader celcius på varmluft.
  2. Smelt smøret i en gryte og tilsett hvetemel, salt, pepper og muskatnøtt. Bland det godt sammen til det blir en litt grålig klumpfri masse.
  3. På medium varme, tilsett melken litt etter litt til du får en jevn masse som er passe tykk i konsistensen, det tar ca. 10 minutter.
  4. Tilsett Brie (evt. Camembert) og rør til den har smeltet inn i massen.
  5. Smør massen på en toast-skive og legg en skinke-skive oppå. Legg et annen toast-skive oppå dette og gjør sånn med alle skivene til du har fire doble sandwicher.
  6. Så tar du et nytt lag med hvit saus og så strør du ost på dem.
  7. Ha alle sammen på et stekebrett og stek dem i ovnen til de er gyldne, ca. 10 minutt.

Bon apetit!

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s