Deiling middag på 1-2-3. Iallefall nesten ;-)


Jeg har et stort prosjekt for tiden. Lage 3 middager til fryser hver søndag for neste uke. De to andre måltidene skal ta under 15 minutter å tilberede. For en travel småbarnsfamilie som oss er dette veldig viktig, derfor skal jeg strekke meg langt for å få det til.

Denne retten tar 7 minutter å tilberede, men ca. 45 minutter i ovenen. For oss passer det aldeles glimrende. Jeg kaller den for:

Ovnsbakt kylling i pesto med rotgrønnsaker

Til to personer trenger du:

2 kyllingbryst
Pesto
4 mellomstore poteter
1 stor gulrot
2 mellomstore gule løk

Salt, pepper og annet krydder.

Varm opp ovnen til 170 grader i varmluftsovn.
Skrell grønnsakene og del dem i ca. like store biter.
Ha den i en ildfast form (jeg foretrekker Le Creuset sine) og vend dem i krydder og litt olivenolje. Ha dem i ovnen på 170 grader i ca. 30 minutter.
Når det har gått 30 minutter tar du grønnsakene ut av ovnen.
Smør kyllingbrystene inn med noen ts med pesto og legg dem oppå grønnsakene.
Stek kyllingbrystene sammen med grønnsakene i ca. 15 minutt – altså ca. 45 minutt til sammen.
Kan selvsagt serveres med litt hjemmelaget Aïoli, men da blir det hverken så sunt eller lettvint lenger ;-)

Bon apetit!

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s